TRANS-ID TRAILS

In dit onderzoek kijken we of we aan kunnen zien komen wat voor soort verandering jongvolwassenen, met een verhoogd risico op psychopathologie, zullen ondergaan op het gebied van mentale gezondheid. We onderzoeken dit bij jongvolwassenen omdat dit een kritieke levensperiode is waarin veel veranderingen plaatsvinden die invloed kunnen hebben op de ontwikkeling van mentale gezondheidsklachten.

Wat houdt het in?

De manier hoe wij in dit onderzoek data verzamelen wijkt iets af van de andere twee projecten. De dagboekmetingen zullen minder vaak, maar voor een langere periode plaatsvinden. Zo hoeft u bij dit onderzoek maar één keer per dag de dagelijkse dagboekvragenlijst in te vullen, in plaats van 5 keer per dag. De periode waarin er data wordt verzameld is 6 maanden. De dagboekvragen gaan onder andere over uw gevoelens en stemming, en dagelijkse omstandigheden.

Wie kan meedoen?

Aan dit onderzoek kunt u alleen meedoen op basis van een persoonlijke uitnodiging van de onderzoeker. We werven geen mensen uit de algemene populatie.